БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. От думите на държавния глава стана ясно, че няма да бъде удължена работата на Народното събрание.

Вместо това, Румен Радев отправи критики към досегашното правителство, че оставя като наследство за служебния кабинет хаос в енергетиката. Затова той призова Народното събрание до края на седмицата и дори още днес да намери решение на казуса с Комисията за енергийно и водно регулиране. 

Нинова: Радев е част от групата, свалила действащото правителство

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на президента, че от левицата са положили всички усилия, за да се реши проблемът с КЕВР.

Иван Иванов ще изпълнява функциите на председател на КЕВР до избирането на нов

На въпроса на Нинова дали Радев ще удължи работата на парламента, Радев отговори отново с призив Народното събрание да намери решение на този казус до края на тази седмица.

Нинова обвини президента пред журналисти, че е виновен за падането на това правителство.

Митева: Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с такъв

Председателят на парламентарната група на „БСП за България” Георги Свиленски обяви решението на партията по отношение на третия мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава Румен Радев използва случая, за да отправи критиките си към досегашната управляваща коалиция.

Нинова: Отговорността е в ръцете на президента и на онези, които не проявиха никаква грижа за хората

Лидерът на БСП Корнелия Нинова бе категорична, че БСП няма да носи отговорност за работата на бъдещия служебен кабинет, тъй като никой не се е обърнал официално към тях да дадат предложения за министри.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм