„Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде „Продължаваме промяната”. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство“, заяви Корнелия Нинова минути, след като третият мандат бе върнат на Румен Радев неизпълнен, предаде БГНЕС.

БСП връща неизпълнен третия мандат

Нинова бе категорична, че не приема критиката на Румен Радев към БСП, че оставят енергетиката в хаос.

Изявление на БСП

Изявление на БСП

Posted by Darik.bg on Thursday, July 28, 2022

„Има такъв народ” и Слави Трифонов са излъчили министъра в енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това. Президентът да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да се справят с проблема“, препоръча Корнелия Нинова.

Според нея Радев няма да удължи живота на 47-ото Народното събрание, за да бъде намерено решение за избор на председател на енергийния регулатор.

Тя бе категорична, че нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и президентът много добре го знае.

Митева: Започнахме с противоконституционен акт, завършваме с такъв

„Той бърза да влезе във властта и да управлява“, заяви Нинова и продължи: „Аз издигнах Румен Радев персонално. Той дължи и двата си мандата на БСП. Гражданите да оценят неговата работа като президент“.

Относно състава на бъдещия служебен кабинет, Нинова каза: „Президентът ще вземе наши представители в служебния кабинет зад гърба ни, никой не се е обръщал официално. Да се знае, че БСП не участва в служебния кабинет“, заяви Нинова.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм