Парламентарната група на “БСП за България” ще върне третия мандат за съставяне на правителство на президента в четвъртък, предаде БГНЕС.

Третият мандат за съставяне на правителство президентът връчи на БСП на 18.07, но левицата не успя да намери мнозинство за него.

Гьоков: Шансовете за правителство са почти нулеви

„В четвъртък, ще върнем мандата на президента Радев като неизпълнен. ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ не искат да има закони, не искат да има КЕВР, искат да има хаос и беззаконие. Опасността, която предстои пред държавата от днес нататък е на тези, които не подкрепиха България да има работещо правителство. ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ саботираха и извадиха от програмата на Народното събрание законодателната програма, предложена на БСП. „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН на ДПС“, заяви Георги Свиленски.

„В този парламент няма антикорупционно мнозинство, а има представители на тези, които искат да се възползват от корупцията“, подчерта още депутатът от БСП.

ДБ предлага членовете на КЕВР сами да могат да си изберат председател

Трусовете между доскорошните коалиционни партньори се задълбочиха след като на 22.07. излезе запис от вътрешнопартийното заседание на „Демократична България“, на което партията обсъжда докъде са стигнали преговорите за съставяне на правителство.

След изтичането на записа, лидерът на ИТН Слави Трифонов оповести, че приключват всякакви преговори за съставяне на правителство с доскорошните партньори. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм