Първата стъпка във всяко едно начинание е най-важната. Темз и Антон ни разкриват изключително интересната автобиография на Фил Найт. Кой всъщност е този човек, с какво се занимава? На бизнес срещи с Бил Гейтс и Уорън Бъфет хората се чудят за произхода на този предприемач.

„Нашата коледа“ - различните коледни приказки

“Изкуството на победата”

„С книги под завивките“ и литературата за шампиони на Кърт Вонегът

Читателите бързо ще открият отговора на този въпрос само с един поглед към корицата на “Изкуството на победата”. Фил Найт е основател на компанията за спортни обувки “Nike”. По думи на Темз и Антон той споделя всяка една стъпка по пътя на създаването на днешния корпоративен гигант за обувки, без да захаросва допълнително историята, като споделя и всички трудности, с които се е сблъскал.

„Изкуството на победата” е невероятна история за късмета. Цяло чудо е, че това изобщо се случва, защото, както разбрах от тази книга, въпреки че сме нация, която възхвалява свободното предприемачество, ние сме ненадминати в това да го възпрепятстваме", гласи описанието на корицата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм