На 11-и ноември се навършиха 100 години от рождението на Кърт Вонегът, един от малкото писатели с класически и едновременно култово-нишов литературен статус. Неговата сатира, хумор и социални коментари са пример за най-чистата форма в тези жанрове.

„С книги под завивките“ - Темз

Скандинавската митология от Нийл Геймън

"Събрани разкази" е библиофилско издание, което съдържа всички – да, всички! – разкази на Кърт Вонегът. В тези два тома читателите ще открият забележителното остроумие, хумор, човечност и литературно майсторство на всепризнатия за един от най-големите разказвачи на XX век писател", споделят издателите.

Днес Темз ни представя ексклузивните два тома, събрали неиздаваните произведения на Вонегът. По заръка на писателя към своя биограф, той е искал една част от произведенията му да бъдат публикувани след неговата смърт. Първоначално защото не бил сигурен дали биха се харесали на неговите съвременници и впоследствие, защото това е бил негов убеден творчески избор.

Книгата „Убийствен джаз“ на Рей Селестин

Кърт Вонегът се стреми да остави нечетени все още творби за бъдещите поколения. Лекотата, хуморът и мъдростта, с които Кърт Вонегът пише, са най-често сравнявани с творчеството на Марк Твен. Благодарение на Кърт, абсурдът, хаосът и ирационалното започват да изглеждат по-преодолими.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Darik.bg на живо:

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм