С декларации започна днешното заседание на парламента, в което първа точка е изборът на нов управител на Българската народна банка (БНБ). 

Заседание на парламента

Заседание на парламента

Posted by Darik.bg on Thursday, April 14, 2022

Най-напред председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов изчете декларация от името на парламентарната група, в която призова за оставка на правителството.

Народното събрание избира управител на Българската народна банка

Тома Биков от ГЕРБ-СДС пък поиска в дневния ред да влезе тяхното предложение за избор на нов председател на бюджетната комисия в парламента, която се оглавява от Любомир Каримански.

От ГЕРБ-СДС предлагат за председател депутата Кирил Ананиев. Kато мотив за рокадата беше посочено изразеното, по думите на Биков, мнение от премиера Кирил Петков и министър Асен Василев относно Каримански. 

Петков: 3 от 4-те партии в коалицията не подкрепят Каримански

Председателят на ПГ "Демократична България" - Христо Иванов, призова опозицията да участва в реформата в правосъдната система. Вчера със законови промени, приети на второ четене, парламентът закри специализираните съд и прокуратура.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че като се прави оценка на обективната картина, трябва да се пресекат най-напред всички порочни явления, които се случват днес в обществото, и след това да се търси съгласие в парламента, за да се пристъпи към реформи. Той посочи "полицейски произвол" при предишните парламентарни избори.

Тошко Йорданов: ПП иска да овладее БНБ, без да има читав кандидат

В декларация от името на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че дебатът за възможни разговори за постигане на съгласие, включително за промяна в Конституцията, трябва да започне с извинение за отношението към ГЕРБ-СДС. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм