След серията от бомбени заплахи, президентът Румен Радев коментира, че към момента няма реалнa oпасност нито за образователната система, нито за изборите.

По думите му такива заплахи текат не само към България, но в цяла Европа и САЩ.

Пред журналисти Радев отговори и на критиките относно предоставянето на военна помощ за Украйна, като отново потвърди, че България няма да изпраща оръжие.

Демерджиев: МВР ще охранява непрекъснато секциите от събота до приключване на изборния ден

Хибридни атаки без реална заплаха за бомбени атентати, така държавният глава Румен Радев коментира серията заплашителни имейли през последните дни. Радев изрази надежда органите на реда да предприемат всички действия, така че да се осигури спокойствие по време на изборния ден.

За военната помощ за Украйна, президентът отново потвърди  позицията си като каза, че България няма да изпраща оръжие.

Относно приетото решение на Народното събрание по темата, Радев заяви, че не президенстската институция, а политическите партии отдавна са излезли извън нормите на българската Конституция със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят редовно правителство.

По думите му служебното правителство показва, че страната може да е управлява ефективно, дори по време на най-тежка криза.

Радев коментира и протестът на зърнопроизводителите, като уточни, че е поставил сериозно въпросът пред Европейския съюз. Той припомни, че с лидерите на Полша, Унгария, Чехия, Румъния са настояли за спешно регулиране на този въпрос и получаване на адекватна подкрепа към нашите селскостопански производители.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм