Над Румъния е открит неидентифициран летящ обект. Военните са вдигнали два изтребителя МиГ-21, за да го прехванат, предаде „Диджи 24“.

Министерството на националната отбрана съобщи, че системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили е открила около 12:30 ч. малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния.

Все повече НЛО се появяват над САЩ

"Системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили засече във вторник, 14 февруари, около 12,30 ч., малка въздушна цел с характеристики на метеорологичен балон на височина около 11 000 метра в националното въздушно пространство в Югоизточна Румъния. Румънските власти са приложили всички стандартни процедури от момента на откриване на обекта и два самолета МиГ-21 „LanceR“ на румънските ВВС от бойната служба под командването на НАТО са излетели от 86-та въздушна база Fetești около 12,40 ч. и са били насочени към района, в който е съобщено за въздушната цел”, се казва в прессъобщение на Министерството на националната отбрана.

Американски самолет свали НЛО над Канада

От съобщението се разбира, че пилотите на изпратените изтребители не потвърждават наличието на въздушна цел нито визуално, нито чрез бордовите радари. Те са останали в района за около 30 минути, за да се изясни напълно въздушната обстановка, след което са се върнали във военновъздушната база. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм