„Шенген” категорично е дума на годината за президента на България от 2012г до 2017г.   Росен Плевнелиев. „Еврозона” посочи той като дума на годината за 2024г. в обзорното обществено-политическо предаване на Дарик „Дума на Годината”.

Служебното правителство е един институт който не би следвало изобщо да го има, смята президентът на България от 2012г до 2017г. Росен Плевнелиев. То прекъсва връзката между редовните правителства, посочи той в обзорното обществено-политическо предаване на Дарик „Дума на Годината”.  Президенството не трябва да се превръща в център на властта, заяви още Плевнелиев.

За възможен „гръцки” сценарии по модела „Сириза” и в България, предупреди в обзорното обществено-политическо предаване на Дарик „Дума на Годината” президентът на България от 2012г до 2017г. Росен Плевнелиев. По думите му това може да стане през 2026г. Затова, според него, еврозоната е по-голям стратегически приоритет за България дори и от Шенген.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм