"Десетки полицаи, излизащи от подлеза пред Министерството на младежта и спорта, се разпръснаха като хлебарки и започнаха да бият всички наред". Това разказа репортерът в Новините на Дарик радио Юлиан Сутев, който обаче на протеста е бил в качеството си на обикновен гражданин. По думите му, въпреки че протестиращите са спазвали указанията на органите на реда, това не е променило прекомерно агресивното отношение към тях. Самият той е един от пострадалите като е получил удари с палка в областта на ръката си. Сутев обясни, че по никакъв начин действията му не са били с провокативен характер. 

Ситуацията, на която Юлиан Сутев става свидетел се разиграва на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Генерал Гурко". По думите му протестиращите са били от едната страна на булеварда, а органите на реда от другата.

Той посочи, че полицията е успяла да разпръсне протестиращите из малките централни улици, но агресията от страна на органите на реда е продължила.

Колегата ни разказа, че след ескалацията на напрежението е станал свидетел на лежащи окървавени хора на земята, плачещи жени и възпламенени кофи.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм