"Реалност на дълбоко съновидение" е изложба на българската художничка Наталия Йорданова. Изложбата може да видите от 21 февруари в София. Тя ще представи аудио-визуална инсталация, която изследва вълнуващата идея за мита в киното, паметта и потенциала на изкуствения интелект и технологичното въображение в процеса на една историческа приемственост.

Изложба живопис открива Неделчо Кучков в Хасково

Изложбата е добър пример за съвременно изкуство, което единовременно е технологично изпълнение и физическа реализация. Съчетават се различни аспекти на изкуството, за да се създаде мултифункционална среда, която излага най-актуалните проблеми и теми в съвременното изкуство: Ще твори ли един изкуствен интелект така добре, както би могъл човекът?

„Ръката на художника“ от Драган Немцов - акцент на месец февруари в габровската галерия

Зрителят може да се почуства так, все едно гледа експериментален филм. Инсталацията пренася в дълбоко вътрешно пространство, където могат да се преживеят моменти на красота и мистерия, представени от наличието и  присъствието на технологиите в нашата среда на живот.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм