Президентът Румен Радев връчи втория мандат за кабинет на „Продължаваме промяната-Демократична България“, но ги призовава да преосмислят изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който вече е дискредитиран. Кандидат-премиерът на коалицията Николай Денков взе папката и даде заявка, че ще направят всичко възможно, за да съставят редовно правителство. След връчването на мандата не се състоя среща при закрити врата, каквато по традиция винаги има.

Радев връчи мандат на ПП-ДБ, но ги посъветва да не го изпълнят (видео)

"Изразявам пълно разбиране за деликатността на ситуацията, като президент съм пряко ангажиран с нашата сигурност и призван да брани българската държава. Точно заради това аз от моя страна ви връчвам мандат, но нецелесъобразно, заради наклеветяването на службите, заявката за вмешателство в изборите."

Това заяви президентът Румен Радев.

Думите на държавния глава и отношението му към ПП "Продължаваме промяната - Демократична България" предизвикаха множество дискусии и възмущения в социалните мрежи: 

Радев: Алабализмите са прийом на другите, стана ясно от изтеклите записи

Депутатът Ивайло Мирчев също направи коментар по темата:

"Мисля, че днешния позорен и недопустим произвол на Радев при връчването на втория мандат, подклажда нещо много, ама много опасно! В момента България е като тлеещ вулкан и това от което се опасявами не само аз, e че Радев тласка страната към... гражданско неподчинение, което пък е предупреждение за събития, които не желая да изрека!", написа Slaveia Parvanova.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм