„Ценовата политика на „Булгаргаз“ е неразбираема и извън политическата и управленската логика. Да обявяваме цени за юни и юли, а чак в средата на май да става ясно каква е цената за май. Бизнесът и потребителите искат да има предвидимост“ Това заяви президентът Румен Радев.

Енергиен експерт пред Дарик: Русия внася колкото газ, толкова и корупция

Той се надява тази предвидимост да се осъществи: „По-ниските цени да бъдат дългосрочна политика на българското правителство“.

Според него най-важното е в момента да не се допуска криза на доверие. „Нито едно прави-телство не може да извади България от тежките кризи при дефицит на доверие. Протестите означават, че дефицитът се задълбочава. Единственото устойчиво решение е открит диалог“, каза Радев.

Йотова пред Дарик: Европейската политика няма лидерска позиция

Президентът посочи, че е важно правителството на Кирил Петков да уведомява бизнеса и българските граждани за доставките на втечнен природен газ, за да има коректност и доверие.

КЕВР реши за цената на природния газ

Според Радев дали има криза на доверието ще се види по това, колко хора ще излязат на протест следващата седмица.

Единствено от политиката на правителството зависи тежката социална и икономическа криза да не ескалира в политическа“, заключи той. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм