Крайно неуместно е в разгара на социална криза и война партиите да се крият зад Паметника на Съветската армия. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

Той коментира и отношенията ни с Република Северна Македония, политиките на служебния кабинет за цените на храните и обществената поръчка на Министерството на отбраната за 6 двигателя за изтребители МиГ-29.

Александър Шпатов: Основната функция на МОЧА е да се гради митът за второто ни освобождение

Държавният глава Румен Радев коментира искането на македонския президент Стево Пендаровски България да се извини за депортирането на македонските евреи.

По думите му европейското бъдеще на РСМ изисква двустранните отношения с България да бъдат освободени от идеологемите на тоталитаризма.

За предприетите от служебното правителство действия по отношение на цените на храните, президентът заяви, че очаква щателните проверки на кабинета да доведат до изсветляване и нормализация на пазара.

Одобриха премахването на Паметника на Съветската армия

За липсата на авиация у нас той посочи, че никой не се лишава от такава в този момент и затова трудно бихме получили оферта за изтребители втора ръка на лизинг.

Румен Радев коментира и идеята за премахването на Паметника на Съветската армия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм