Президентът Румен Радев изрази съмнения, че парламентарно представените партии търсят да назначат свой човек на стола на главния прокурор. Пред журналисти той предупреди, че изборът на изпълняващия длъжността на главен прокурор Борислав Сарафов не е минал през детайлната процедура за избор на тази позиция. Според Радев, Сарафов трябва ясно да заяви дали ще помага на определени политически фигури да се изпират взаимно, или ще помогне за връщането и възстановяването на справедливостта. 

Теодор Славев по Дарик: Очаквам Сарафов да бъде избран за редовен гл. прокурор, а Гешев влиза в партийната битка

На въпрос за заявката на бившия главен прокурор Иван Гешев да влезе в политиката, Румен Радев посочи, че всеки български гражданин има право да се занимава с политика. Според държавния глава във време на политически катаклизми, всички трябва да се придържаме към Конституцията.

Прокурорската колегия на ВСС смени заместниците на главния прокурор

Държавният глава коментира и износът на оръжия за Украйна. По думите му страната ни не е част от инициативата за 1 млн. снаряда. Според Румен Радев, ако правителството вземе това решение, ще е грешка.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм