Владимир Путин нареди на руските държавни служители да преминат към автомобили руско производство. Президентът даде нареждането си на среща с министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров, както и с ръководителите на най-големите промишлени холдинги в Русия, съобщаватат от NOVA.

Путин смята, че този ход ще помогне за развитието на руските марки. Той не уточни кои са те и дали това включва чуждестранни автомобили, сглобявани в Русия.

„Министерствата, държавните институции и президентската канцелария, ме помолиха да им разреша да продължат да купуват автомобили, и искат да купуват предимно автомобили чуждестранно производство. Казах им, че това трябва да е абсолютно изключено. Всички официални лица в страната трябва да използват автомобили руско производство. Да, понякога това би означавало, че ще бъде по-скромно. В това няма нищо страшно. Всички наши прекрасни бюрократи трябва да се стремят да развиват руските марки, руските автомобили и други руски стоки”, заяви Путин. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм