Русия винаги е изпитвала огромно уважение към украинския народ, култура и език”, каза руският президент Владимир Путин в сряда на среща с финалистите на конкурса „Учител на годината“, цитиран от ТАСС.

Харков: Открити са 534 тела на цивилни граждани

Той посочи, че планът за развитие на новите региони на Русия трябва да бъде всеобхватен и да включва развитие на образователния процес.

*Припомняме, че на 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви, че започва военни действия срещу Украйна. Той нарече това „специална операция за защита на Донбас“. Украйна бе атакувана по протежение на границите си с Русия и Беларус – по суша, въздух и море.

Русия: 120% ръст на продажбите на антидепресанти след мобилизацията

Над 40 войници и около десет цивилни бяха убити в първите часове на руската инвазия в Украйна, съобщи тогава украинското външно министерство.

„Ще има отделен план за подпомагане на Донбас, Запорожие и Херсон, разбира се. Това вече го казах във встъпителната си реч. Той трябва да бъде всеобхватен, да се комбинира не само с развитието на инфраструктурата, което е ясно. Същото важи и за спортната инфраструктура и медицинското обслужване“, каза той.

Зеленски: Над от 1,6 милиона украинци са депортирани в Русия

„Въпреки настоящата трагедия, ние винаги сме имали голямо уважение към украинския народ, украинската култура, украинския език и литература и така нататък. И никога не сме позволявали нищо, което е забранено в Украйна по отношение на руската култура и руския език“, каза Путин.

Путин подчерта, че Русия ще върви по своя път, отнасяйки се с уважение към всичко украинско.

NYT: Украинци стоят зад убийството на Дария Дугина

„Имаме три милиона руски граждани от украински произход. Ние не правим и няма да правим никаква разлика между руснаци и украинци, но като вървим по нашия конструктивен път, без съмнение, ще се отърсим от всичко, което ни пречи да вървим напред. Много е важно да организираме образователния процес по начин, който винаги е бил гордостта на Русия и ще остане такъв и в бъдеще“, заключи той.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм