Частични местни избори ще се проведат днес в някои населени места в страната. Това показва показва справка на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК). Изборите са насрочени по различни укази на президента Румен Радев. 

В област Благоевград, конкретно в селата Брежани и Теплен, се провеждат частични избори за кметове

В област Враца, по-точно в село Лиляче ще се проведат местни избори за кмет,  след като Административният съд – Враца касира изборите, а Върховният касационен съд потвърди решението му. Делото бе образувано след две жалби. Кандидати за поста са трима. В община Борован също се провеждат избори за общински съветници, като шест листи с общо 51 кандидата се състезават за 13 места в местния парламент. В криводолското село Главаци избират кмет, а кандидатът е само един. В мездренското село Крета за кметския пост се състезават двама кандидати. 

В област Габрово  - в севлиевското село Батошево ще избират кмет, кандидатите са общо четирима.

В област Пазарджик кандидатите за кмет на община Панагюрище са двама, след като единият от тях обжалва резултатите от местния вот през 2023 г.

В област Перник се провеждат избори в четири села - Студена, Люлин, Богданов дол и Прибой.

В област Плевен, петима са кандидатите за кмет на кметство в село Глава, община Червен бряг, които участват в днешните местни избори. До новия вот се стигна отново след решение на съда, което обяви резултата от предходните избори за недействителен. 

В София – област трима кандидатите ще се борят за кметското място на самоковското село Рельово.

В област Търговище ще се проведе вот отново, след като избраният на местните избори Мехмед Ислямов почина.

В област Хасково ще избират нов Общински съвет в областния център. Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково. До това решение се стигна, след като първоначално шест партии и коалиции поискаха касиране на вота заради нарушения.