30-годишният мъж, отворил вратата на самолета, когато той все още се намирал на около 200 метра над земята, което предизвикало паника на борда.

Самолетът, на борда на който имало 194 пътници, бил на няколко минути от кацане в югоизточния град Дегу от южния остров Чеджу. Полетът обикновено е с продължителност около един час и не беше съобщено веднага колко дълго е била отворена вратата.

Пътник отвори аварийния изход при спускане на самолет (видео)

Видеозаписи на травматичния инцидент показват ужасени пътници, които се навеждат назад към седалките си и се държат здраво за тях, докато вятърът с висока скорост се блъска във вътрешността на самолета.

Мъжът, който е отворил вратата, е казал на полицейските служители, че "е искал бързо да се измъкне от самолета", съобщи южнокорейската информационна агенция Yonhap, като се позова на източници от полицейския участък Daegu Fongbu. Съобщава се също, че мъжът е бил стресиран от това, че наскоро е загубил работата си. Обяснил е на полицията, че е изпитал "дискомфорт" и е пожелал да слезе.

Някои от пътниците на борда се опитали да попречат на мъжа да отвори вратата, но въпреки усилията им тя частично се отворила, съобщиха от транспортното министерство на страната.

Най-малко девет пътници е трябвало да бъдат изпратени в болница с проблеми с дишането. Всички те са били изписани след около два часа, заяви служител на пожарната.

Снимка на мъжа, за когото се твърди, че е отворил вратата на самолета, задържан от полицията, беше споделена от южнокорейската информационна агенция.

На други снимки от инцидента се вижда, че аварийната врата е напълно отворена, след като полетът на авиокомпания Asiana е кацнал.

Джин Сеонг-хюн, бивш служител по безопасността на кабината на Korean Air, заяви, че доколкото му е известно, този случай е безпрецедентен, но посочи, че пътници са отваряли аварийни изходи без разрешение, докато самолетът е на земята.

Служители на авиокомпания ще получат по осем заплати бонус

Служител на южнокорейското министерство на транспорта заяви в петък, че е възможно да се отворят аварийни изходи на нивото на земята или близо до него, тъй като налягането в кабините на самолетите и извън тях е сходно.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм