В предаването днес говорим за хляба и професията на хлебарите. През седмицата, навръх Спасовден, българските хлебари празнуваха своя професионален празник. По този повод, а и по всички актуални теми, потърсихме Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите.

Какво е важно да знаем за качеството на българския хляб и има ли бъдеще професията на хлебаря? Хлябът е единствената храна, която обединява хората“, сподели за Дарик председателят на съюза Мариана Кукушева. За първи път празникът на хлебарите и сладкарите се чества официално през 1915 година.



В следващите минути ще говорим и за пазара на работна ръка в сектор земеделие и защо по данни на синдикатите една 10% от заетите в аграрния бизнес имат трудови договори. Какви проблеми носи това както са работниците, така и за държавата ще разберем от разговора ни с председателя на нa Фeдepaциятa нa нeзaвиcимитe cиндиĸaти в зeмeдeлиeтo ĸъм KHCБ Cвeтлa Bacилeвa.

Продължаваме и съвместната рубрика на Дарик радио и министерството на земеделието, храните и горите. Днес ще разговаряме с Петър Атанасов, който е спечелил и изпълнява успешно проект по мярка 6.1. „Стартова помощ за млади земеделски стопани". Мярката е част от програмата за развитие на селските райони.