За трети пореден ден КНСБ организира протест пред сградата на Народното събрание. Акцията е под надслов „За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите”.

КНСБ продължават с протестите за справедливи доходи

Органите на реда са направили периметър около служебния вход на Народното събрание, където тази сутрин се събраха служители и работещи от няколко държавни ведомства.

Този път недоволството си от доходите изразяват работещите в Националния осигурителен институт, Националната агенция за приходите, Българското национално радио, читалища, музеи, галерии и библиотеки.

КНСБ пред НС: Искаме справедливи доходи в Бюджет 2023

Демонстрантите настояват за от 20 до 30% увеличение на заплатите. По време на акцията е отворен символичен "Магазин на работещите бедни", на който депутатите са канени да пазаруват. 

Очаква се в 10:00 ч в парламента представители на протестиращите и на ръководството на КНСБ да обсъдят своите искания на срещи с народни представители от няколко политически партии.

Снимки: Тодор Пантилеев, Дарик радио 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм