Оригиналните ръкописни текстове на Дейвид Бауи на поп класиката "Starman" - част от албума, който го катапултира до международна слава днес бяха продадени на търг във Великобритания за 203 500 паунда, предаде БГНЕС.

Украинска стартъп компания ще вдъхне нов живот на гласа на „Дарт Вейдър“ чрез изкуствен интелект

Излязла като сингъл през 1972 г., песента за "Звездния човек, който би искал да дойде и да се срещне с нас, но мисли, че ще ни взриви ума", е включена в концептуалния албум "Зиги Стардъст".

Ръчно написаният текст се продаде за пет пъти по-висока сума от прогнозната цена от 40 000 паунда.

Елтън Джон изнесе специален концерт в Белия дом (видео)

Печелившият участник в търга беше Оливие Варен, директор на отдел "Придобивания и колекции" в Музея за класическо и модерно изкуство в Тасмания, от името на частен колекционер.

"Имахме почти безпрецедентен интерес от цял свят към този исторически мемориал", заяви Пол Феъруедър от Omega Auctions.

"Много сме доволни от постигнатата невероятна цена", каза Варен.

Текстовете на песните преди това бяха изложени като част от колекцията "David Bowie Is на музея V&A". От 80-те години на миналия век те са били собственост на едно и също лице.

Страницата с формат А4 съдържа ръкописни поправки и редакции на Бауи, включително поправени правописни грешки и допълнения.

Брад Пит представи свои скулптури в музей на изкуството край Финландия (снимки)

През 2019 г. първото демо на Бауи, който пее "Starman", беше продадено за 51 000 паунда, след като събираше прах в продължение на почти пет десетилетия.

Бауи, роден като Дейвид Джоунс, умира на 69-годишна възраст в Ню Йорк през 2016 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм