Проблеми с машините бавят гласуването за така наречената „лидерска битка“ в 25 МИР София. Пред Дарик председателят на 25 Районна избирателна комисия Виолета Темелкова-Петрова заяви, че още от сутринта отчитат неизправности в машините за гласуване във всичките части на известния като „лидерски район“. Там избирателната активност за национален парламент е малко по-висока от тази за европарламент.

“От сутринта, от 9 ч насам гласоподавателят гласува за двата вида избор, отпечатва му се само за единия вид избор бюлетина, съответно за втория вид избор излиза нещо накъсано или нещо зацапано и това нещо, защото не мога да го нарека бюлетина, се предава на секционната комисия, а на лицето се дава възможност да гласува за този вид избор с хартия. Не се е преминало на хартиено гласуване“, каза председателят на 25 Районна избирателна комисия.

По думите ѝ, за да се премине само на хартиено гласуване, има утвърдена процедура от ЦИК. Тя обясни още, че това се случва, където техниците на „Сиела“ преценят, че машината е изцяло повредена. Според тях това не е повредена машина. Петрова уточни, че към 11 ч гласовете в секцията за Европейски парламент са 25 225, а за национален - 25 534.