Внукът на кралицата принц Хари почете покойната си баба Елизабет II, наричайки я „компас“ и модел за подражание за служба и дълг.

„Тя бе уважавана по целия свят. Нейната непоколебима грация и достойнство останаха през целия й живот и сега те са нейно вечно наследство“, пише Хари в изявление под формата на писмо, публикувано на уебсайта на неговата фондация Archewell в понеделник.

Уилям, Кейт, Хари и Меган зарадваха тълпата, като почетоха паметта на Кралицата заедно

Да се сбогува последно с баба си, натъжава Хари, става ясно от съобщението, адресирано директно към неговата "баба".

В същото време той е благодарен за всичките първи срещи с нея – „от най-ранните ми детски спомени с теб, от първата ми среща с теб като мой върховен главнокомандващ, за първия момент, когато срещна моята прекрасна съпруга и прегърна своите любими правнуци“.

Новата титла на Камила: Каква е разликата между кралица и кралица-консорт?

„Ценя тези моменти, които споделих с теб, и всички останали специални моменти между нас. Вече много ни липсваш, не само на нас, но и на целия свят. Сега почитаме баща ми в новата му роля на крал Чарлз III“, допълва той.

Херцогът на Съсекс, както е официалната му титла, завършва писмото си с благодарности: „Благодаря за твоята отдаденост към службата! Благодаря ти за добрия съвет! Благодаря ти за заразителната усмивка! Ние също се усмихваме, защото знаем, че ти и дядо вече сте се събрали отново в мир“, пише още принц Хари.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм