Принцът и принцесата на Уелс публикуваха празнична рисунка, дело на деветгодишния им син принц Джордж, която показва, че бъдещият крал може да е наследил художествения талант на дядо си, британския крал Чарлз Трети, съобщи БТА, цитирайки Пи Ей мидия/ДПА.

Уилям и Кейт разпространиха в Туитър рисунка на елен в снега с пожеланието "Весела Коледа!" и посочиха, че неин автор е Джордж, техният първороден син.

Крал Чарлз изгони принц Андрю от Бъкингамския дворец

Крал Чарлз Трети преди е казвал, че когато рисува, се разтоварва и че това го отвежда "в друго измерение". По-рано тази година 79 негови акварела бяха изложени в Гарисън Чапъл в Челси, в югозападната част на Лондон. Те изобразяват пейзажи от Шотландия, от южната част на Франция и от Танзания в Източна Африка.

Първата коледа без Елизабет II: Кои традиции ще спази британското кралско семейство?

През октомври принт на акварелен пейзаж от Балморал на Чарлз бе продаден на търг на осемкратно по-висока цена от първоначалната. Частен британски колекционер я придоби за 5 738 британски лири. Смята се, че това е първата продажба на принт на творба на действащ монарх.

Покойният херцог на Единбург също се интересуваше от изкуство и дизайн и рисуваше предимно маслени пейзажи.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм