„При строежа на магистрала „Тракия“ са използвани материали със съмнително качество и в недостатъчно количество спрямо заложените изисквания“, каза вицепремиерът Иван Демерджиев.

Затварят АМ „Тракия“ между Стара Загора и Ямбол

Проверка показва, че настилката на завършените през 2012 година Лот 2 и Лот 3 е с дебелина, която не отговаря на проектите. По първоначални данни държавата е на загуба 40 милиона лева само от спестените количества материали, отделно е ощетена и от качеството, което не отговаря на изискванията. Това обясниха министрите Демерджиев и Шишков. 

48 години от първата копка на автомагистрала „Хемус“

„Лот 2 и Лот 3 на магистрала Тракия обхващат трасето от Стара Загора до Ямбол и са завършени през 2012 година. Проверка на служебния кабинет установява, че строителят не е изпълнил заложените в проекта изисквания за качеството и количеството на материалите“, коментира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Регионалният министър Иван Шишков уточни, че в Лот 2 липсват над 17% от заложените по проект материали, а на  Лот 3 – 12.5%.

Очаква се в рамките на десет дни да има точни резултати и за качеството на материалите, с които е построена магистрала Тракия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм