Необходимо е да се изчака АДФИ и Прокуратурата да обявят становището си по казуса с болница „Пирогов”. Ако здравният министър Христо Хинков има основания, значи той е действал правилно и директорът на лечебното заведение трябва да понесе съответните санкции. Обратно – ако се окаже, че основанията, които са представени, не са подкрепени от проверяващите институции, значи проблемът е при министъра. Това коментира премиерът Николай Денков при инспекцията на газовата връзка България-Сърбия. Според него трябва да се направят проверки на всички основни и структуроопределящи болници в нашата здравна система и подходът да бъде единен към всички.

"Ако казваме, че дадена болница е на загуба, трябва да сравним има ли подобен проблем и с другите болници и ако този аргумент ще се използва за уволнението на даден директор, то той трябва да се използва и за останалите", смята премиерът Николай Денков.

Запитан във връзка с промените в Конституцията дали се чувства разочарован от това, че вероятно идеята за промяна на националния празник от 3 март на 24 май няма да се приеме, заяви той.

Във връзка с междусистемната газова връзка България-Сърбия, която инспектира, той обясни, че България има готовност да я пусне в експлоатация и това би било от полза и за двете страни.

Относно дерогацията, премиерът поясни, че се радва, че аргументите и разумът са намерили място.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм