В резултат на първо по рода сътрудничество между Porsche и Pixar Animation Studios, автомобилният свят получи реална версия на любимата на младите, но не само на възраст, Сали от анимационната поредица Колите (Cars), пише Autopress.

BMW инвестира близо 1 млрд. евро в завод за ново поколение е-двигатели

Специалната и единствена по рода си Sally- 911 Special, ще бъде предложена за закупуване на търг- RM Sotheby's, на 20 август, а набраните средства ще бъдат дарени за две благотворителни дейности. Първата от тях е инициатива на Girls Inc. за млади жени, а втората е за UNHCR- организация подпомагаща бежанците от Украйна.

"Автомобилите имат нужда имат лице и история", коментира Себастиан Рудолф, вицепрезидент на подразделението Комуникации, Устойстивост и Политики на Porsche AG. "И анимационният филм Колите направи това по впечатляващ начин: Съживи автомобилите на големия екран. Историята носи ценности като приятелство, любов и взаимна поддръжка, и в средата на това е едно Porsche: Sally Carrera".

BMW и Mercedes със схеми за заобикаляне на традиционните дилъри

Работата по проекта 911 Sally Special започва през ноември миналата година и продължава 10 месеца, като в екипа влизат Джей Уорд- креативен директор на франчайз подразделението на Pixar Animation Studios и Боб Поули- продуктовият дизайнер, който първи скицира Sally Carrera за филма Колите.

Мерцедес изтегля 1 милион коли от пазара поради страх от дефектни спирачки

Освен със специфичното за анимационната версия на колата цветово изпълнение, 911 Sally Special получава уникална комбинация 20- и 21-цолови джанти, характерната си татуировка, специално интериорно изпълнение, тематичен часовник от Porsche Design и други.

Най-забележителното в Sally Special е неговият интересен оттенък Sally Blue Metallic. Металикът се разпростира и върху някои части от предната и задната страна на автомобила и капака на двигателя – места, които Porsche поддържа в черно на обикновената Carrera GTS. Повдигането на задния спойлер на Sally Special разкрива лепенка, която съвпада с ивиците на Сали, подобни на татуировки на гърба, пише Top Gear.

Електрошок: Нов живот за германските автомобилни акции

При връчването на ключовете за Sally Special, спечелилият търга ще получи и часовник Porsche Design, втори комплект джанти, уникален капак за автомобил и специална книга, съдържаща информация за развитието на Sally Special.

„Колите“ на Disney и Pixar се появяват по кината през лятото на 2006 година, но продукцията на филма е започнала доста години преди това, като нейният дизайнер за първи път скицира главния герой на филма – Сали Карера, през 2002 година.

Колите Култ - най-очакваните автомобили на годината

Въпреки че филмът „Колите“ е само на 16 години, героят на Сали празнува две десетилетия от напускането на анимационния завод в Цуфенхаузен.

Снимки: Фейсбук/ Porsche Centre Lebanon

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм