Петдесетгодишен бургазлия е задържан за срок до 24 часа по преписка, образувана за системно нехуманно отношение към гръбначни животни. Полицията се е самосезирала на база няколко видеоклипа с жестоко отношение към различни животни, публикувани в профила на бургазлията във фейсбук. Към служителите на реда са се обърнали и множество зоозащитници, както и представители на медиите. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирани от БТА.

НС прие на първо четене 8 законопроекта за промени на Наказателния кодекс

Своевременно проведените оперативно-издирвателни действия доведоха до установяване самоличността на бургазлията, адресите на пребиваването му, както и местоработата. Задържан е със заповед за полицейско задържане за уточняване на детайли по създаването и разпространяването на видеоклиповете с нехуманно отношение. Предстои събраните по случая данни да бъдат докладвани в бургаска районна прокуратура, уточни Цветелина Рандева от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.

Куче премина 4 шенгенски граници, след като се изплашило от новогодишната заря

На един от разпространените видеокадри кадри в социалните мрежи се вижда как мъж измъчва коте, на което главата му е заклещена в капан, на друг клип - как мъжът запалва огън и гори живо животно. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм