Все още няма решение за държавното погребение на Горбачов
Москва, предаде руската агенция "Интерфакс".

Почина Михаил Горбачов

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че все още не е взето решение за провеждане на държавно погребение на бившия съветски президент Михаил Горбачов.

"Все още не мога да кажа със сигурност. Този въпрос ще бъде разгледан днес. Ще бъде взето решение. Все още не са взети никакви решения", заяви Песков пред журналисти.

Той беше попитан и дали руският президент Владимир Путин планира да присъства на погребението.

Михаил Горбачов: Дадох България на българите

"Все още не знаем как ще се случи всичко това. Процедурата ще зависи от желанието на роднините и приятелите. Все още нямаме информация", добави той.

По-рано в сряда два информирани източника заявиха пред "Интерфакс", че погребението на Горбачов няма да бъде държавно.

Песков също така заяви, че решението за отбелязване на паметта на Горбачов, първия президент на СССР, се взема или от държавния глава, или от градските власти, което отнема време.

"Това решение се взема или от президента, или от градските власти, не знам какви решения ще бъдат взети, трябва да изчакаме тук", каза Песков пред журналисти.

Почина последният шеф на КГБ

Той подчертава, че първият президент на СССР е починал предишния ден, така че всичко изисква време.

По-рано от фондация "Горбачов" съобщиха на "Интерфакс", че той ще бъде погребан в Новодевическото гробище до съпругата си.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм