В завода в Москва, който преди това принадлежеше на „Рено“, ще се сглобяват китайски автомобили под марката "Москвич", пише „Ведомости“, позовавайки се на два източника, запознати с плановете на компанията.

Русия ще произвежда Dacia Duster с емблемата на Lada

Отбелязва се, че „Камаз“, който е основен технологичен партньор на възродения Московски автомобилен завод „Москвич“, възнамерява да локализира производството на китайски автомобили и вече преговаря с настоящия си партньор, автоконцерна „JAC“.

Руснаците пускат CoolCola като алтернатива на Coca-Cola

Предвижда се производството да започне не по-късно от четвъртото тримесечие на 2022 г. с автомобили с двигател с вътрешно горене, след което да премине към електрически автомобили.

Освен това московските власти работят върху сътрудничество с друг китайски автомобилен производител, но кой е той все още не е известно.

Русия конфискува завод на „Рено“, започва да произвежда „Москвич“

Френският автомобилен производител Renault в средата на март обяви прекратяването на своите фабрики и автокъщи в Русия.

В понеделник Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация обяви подписването на споразумения за прехвърляне на руски активи на Renault Group към държавна собственост. По-специално, правителството на Москва ще притежава 100% от акциите на Renault Russia.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм