В този момент изглежда, че няма как да съставим правителство на малцинството, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Бившият премиер добави, че все пак ще изчака да види какво ще се случи с първия мандат.

Борисов: ГЕРБ ще приеме вето на Изборния кодекс, ако президентът Радев го наложи

„Истинският човек, който ще взима решения, е Борисов. Ние няма как да подкрепим правителство на ГЕРБ, знаейки, че Борисов стои и дебне всяка минута за всяко действие на хората от ГЕРБ, така че това, което сме обещали преди изборите, ще изпълним след изборите, така че няма да подкрепим нито правителство на ГЕРБ, нито правителство на ДПС“, добави още той.

„Оставете дали има хартия, или не, факт е, че те дори не поискаха да отпечатат протокола от машините и да ги включат като един допълнителен лист от документацията от изборите, просто да си има като референция", каза Кирил Петков и обяви, че зад тези действия има мотиви, срещу които ПП се бори.

Василев: И за слепите стана ясно, че има синхронизиран дует между Борисов и Радев

Петков коментира и конфликта между президента Радев и „Продължаваме промяната”, заявявайки, че държавният глава е нарушил принципи, в които той и партията му вярват.   

„Когато виждаме, че нещо работи срещу българските граждани, ние ще бъдем критик, независимо кой как се чувства. Мен ме за засягат неща, които вярвам, че са истина. Това няма нищо общо с истината", каза още Петков, визирайки израза на държавния глава „шарлатания".

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм