Чрез извънредно включване по телефона в студиото на Нова Телевизия, по време на участие на депутата Деница Сачева в сутрешния блок, бившият премиер Бойко Борисов заяви, че ако президентът Румен Радев наложи вето върху Изборния кодекс, то ГЕРБ ще подкрепят това решение. Ние сме ги победили по техния кодекс, по техните правила, с техните машини, с техните флашки, с техните протоколи, с техния вътрешен министър, с тяхното броене, коментира Борисов.

ПП: Радев каза „Мутри, вън!“, а след това ги върна в управлението на страната

Включването бе провокирано от въпроси свързани със заявените позиции от представители на „Продължаваме промяната“ за сближаване между ГЕРБ и президента Румен Радев. Борисов се включи извънредно в студиото, за да отрече всякаква връзка с президента. "Когато един лъжец лъже, той си лъже непрестанно", бяха думите му относно Асен Василев.

По-рано от студиото бившият спортен министър Радостин Василев заяви, че служебното правителство е върнало близки до ГЕРБ хора на държавни позиции. Той визира Георги Темелков, който стана известен преди 2 години с участието си в злополучната Национална конференция на ГЕРБ, при която бяха нападнати журналисти и протестиращи. Темелков е бил назначен в ръководството на тол системата на страната. Борисов коментира, че това е кадър от двадесетото управленско ниво на ГЕРБ и не смята, че би следвало да се прави връзка между Румен Радев и партията му по тази тема. Борисов отрече всякаква координация между президента, служебното правителство и партията му.

Борисов за Габровски: Търсихме авторитет, който като седне, да излекува поне 10-15 000 души

Неколкократно Борисов заяви, че партията му е победила със стария Изборен кодекс и е готов да помоли депутатите на ГЕРБ да гласуват положително, ако президентът Радев върне новия кодекс в парламента.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм