Имахме два варианта за премиер. Първият беше за партийна кандидатура. Ние искаме редовно правителство. Предприехме варианта за една безспорна, гражданска фигура, която е на доказан, умен, успял, патриот, критичен, доказан като образован, знания, умения, връх в неврохиургията. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг в Стара Загора. 

„Продължаваме промяната“ внася декларация за спешни действия на НС по темата Шенген

"Той е най-младият член-кореспондент на БАН и ние не му възложихме само да вземе един лист хартия от президентството, а да проведе разговори с цялата отговорност. Има пълната свобода да направи това, което иска и може", уточни Борисов.

Борисов: Меси, това съм аз!

„Аз съм говорил с него и когато бяха президентските избори. Ние търсихме действително такъв безспорен граждански кандидат. Такъв авторитет, който като седне, да излекува поне 10-15 000 души. Стига давали акъл. Хайде заедно да изтеглим каруцата от тресавището“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че другият вариант е бил чисто партийна кандидатура, което щяло да се приеме като бламиране на първия мандат, независимо дали е самият той, Томислав Дончев или Десислава Атанасова.

„Неврохирург премиер: да не би Меси да е скъсал менискус?“ и още от Фейсбук

По негови думи това е правилният изход за държавата от перманентната криза. Борисов смята, че през март ситуацията няма да е по-различна. „Не може всичко да се стоварва върху президента Радев, а аз не съм този, който ще го защитава", заяви още Борисов.

„От ГЕРБ смятаме, че няма друг такъв човек, който и да е управлявал по-дълго в демократичната ни история, освен Бойко Борисов“, заяви пред bTV Десислава Атанасова.

Йотова за проф. Габровски: Той е блестящ лекар, изненадана съм от номинацията на ГЕРБ

„През трите управленски мандата, в които сме управлявали като малцинство, отговорността най-сериозно се е носила от ГЕРБ и лично от Борисов. Той има опита и Международните контакти, за да се справя с кризи. На международната сцена той може да бъде изключително полезен за България. Другата възможност беше да заложим на човек, който е еднакво отдалечен от всички политически партии – човек, израснал до върха на своята професионална кариера, който има обществен престиж, познат е, а пациентите му имат доверие, носи огромна отговорност за човешкия живот", посочи още тя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм