Говорител на Пентагона заяви, че предоставената от руското министерство на отбраната информация за наличието на биологични лаборатории в Украйна с цел осъществяване от Киев на военно-биологична програма е "невярна и абсурдна".

По време на брифинг говорителят на Пентагона отбеляза, че "това е абсурдна дезинформация от руска страна, това е умишлена лъжа", съобщи Ройтерс в сряда.

По-рано говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков заяви, че по време на военните действия в Украйна са разкрити факти за спешно унищожаване на следите от страна на Киев на финансираната от Министерството на отбраната на САЩ военно-биологична програма, реализирана в Украйна.

Пентагонът: Между 2 000 до 4 000 са загиналите в Украйна руски войници

Според него на 24 февруари е получена информация от служители на украински биолаборатории за спешно унищожаване на особено опасни патогени: причинители на чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни заболявания.

По-късно представител на САЩ потвърди наличието на съоръжения за биологични изследвания в Украйна.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук