Предположенията, че ще бъде следващият служебен министър-председател, вицепремиерът Атанас Пеканов определи като спекулации.

Служебният вицепремиер по управление на европейските средства заяви, че не е размишлявал дали би приел покана да е премиер в евентуално следващо служебно правителство. "В момента съм се съсредоточил по доста тежки теми, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост", добави Пеканов.

Виктор Лилов пред Дарик: Радев не следва интересите на народа, единствената му цел е властта

Той пожела успех на „БСП за България“, които получиха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на 16 януари. "Президентът е преценил, че те имат най‐добър шанс да съставят правителство. Гледаме днес към срещата на лидерите и какво ще излезе от нея", каза още Пеканов.

Коментарът си той направи пред журналисти в Сливница, където участва в церемонията, на която беше дадено началото на строителството на жп участъка от Петърч до Драгоман, както и на строителството на системите за сигнализация и телекомуникации на участъка Волуяк - Драгоман. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм