Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи, предава „24 часа”.

Проверяват случая с барикадиралите се пасажери на летището във Варна

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище. 

„Просто исках да сляза“: Мъжът, отворил вратата по време на полет, се почувствал „дискомфортно“

„Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите”, казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

На място били извикани екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници. 

„Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук”, обясняват още недоволните пътници.

Новините от Варна