В рамките на един ден вчера в ОДМВР – Русе се проведе първият по рода си открит /коледен/ турнир по шахмат. Събитието бе организирано от областната дирекция на вътрешното министерство в Русе със съдействието на „Клуб за спорт и туризъм – Спартак“ – Русе и Шахматен клуб „Пристис“ – Русе.

То бе официално открито от директора на ОДМВР-Русе старши комисар Пламен Първанов, Диана Иванова, председател на Международната полицейска организация-секция Русе и старши инспектор Румен Георгиев – секретар на КСТ „Спартак“ при ОДМВР-Русе.

В турнира взеха участие 16 състезатели -  настоящи и бивши служители на Областна дирекция на МВР – Русе и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе, както и служители от Община Русе 

Надпреварата се проведе в 7 кръга по Швейцарска система, като за съставяне на двойките се използваше програмата „Swiss Maneger“. Класирането бе извършено според броя на спечелените точки и използването на допълнителни показатели.

Съдия на турнира бе Ростислав Раев, майстор на спорта по шахмат, национален съдия по шахмат.

Наградите на победителите и отличените връчи лично директорът на ОДМВР – Русе ст. комисар Пламен Първанов.

КЛАСИРАНЕ:

1-во място - купа и златен медал за Николай Петков - ОДМВР-Русе

2-ро място - сребърен медал за Георги Георгиев – бивш служител на ОДМВР-Русе

3-то място - бронзов медал за Тодор Белчев – бивш служител РСПБЗН-Русе

СПЕЦИАЛНИ ОТЛИЧИЯ:  

Грамота за най-добре представил се гостуващ състезател в Първи открит Турнир по шахмат на ОДМВР-Русе – 2023 г. – Искрен Аврамов от Община Русе.

Грамота за най-добре представил се ветеран/пенсионер от системата на МВР в Първи открит Турнир по шахмат на ОДМВР-Русе-2023 г. – Георги Георгиев

Грамота за най-добре представил се служител на ОДМВР-Русе в Първи открит Турнир по шахмат на ОДМВР-Русе - 2023 г. – Петър Добриков сектор ПИП при ОДМВР-Русе.

Със специално отличие - плакет бе удостоен съдията на турнира - майстор на спорта по шахмат Ростислав Раев.