Предизвикателството с 33-годишният Исмаил от Бургас продължава вече седми месец. Близо два от тях той прекара в турска болница, в която през месец май дадоха надежда на близките му, че има шанс да се възстанови.

Цената на месечния престой е 45 хиляди евро. След множество изследвания, които увеличават значително сметката, забавяне с плащането на 35 хиляди евро е причина в понеделник на 21 август Исмаил да бъде изписан с дренаж на мозъка и апарат, който подпомага дишането му.

Остава на произвола на съдбата. Не е ясно нито с каква линейка ще бъде транспортиран, нито къде и дали може да пътува в това състояние. До този момент успявахме да запълваме дупките в плащанията с огромната помощ на всички вас, добри хора. Но последните седмици сумите станаха непосилни“, пише любимата на Исмаил – Янка Христова, с която са живеели на семейни начала.

Исмаил изпада в кома в Бургас преди близо 7 месеца, след като вдига висока температура. Диагнозата е хидроцефалия. След четиримесечен престой в местна болница е транспортиран в турската болница.

Получава подобрения, понякога чува близките си, отваря е очи, държи ръцете им, реагира, когато му говорят, но все още не е в съзнание.

„Така и не разбрахме дали усеща болка, през какво преминава. Не разбрахме как здрав млад човек без да боледува изпада в кома и не се събужда вече седми месец.  Животът се преобръща за секунди. До момента задължението към болницата до края на тази седмица е 35 000 евро, които трябва да бъдат платени. Ако не бъдат платени, даже не знаем какво следва“, пише още Янка Христова.

Тя е категорична, че докато Исмаил се бори и показва подобрения, тя няма да се откаже.

Докоснат от трагедията на семейството, певецът Орлин Павлов също обяви, че ще подкрепи Исмаил с кампания по време на концерта си в Бургас на 22 август. 

"Моля всеки един от вас с цялото си сърце да ни помогне, както може и с каквото може, за да заплатим тази сума! Всеки един лев, всяко едно споделяне на кампанията, всяка молитва за Исмаил е огромна помощ за него. Благодарим ви за всичко! Не спирайте да се молите за него в този толкова тежък за него и семейството му момент“, призовава младата жена.

Дарение по сметката на Исмаил можете да направите, като кликнете ТУК!