„Здравейте, мили хора! Аз съм Янка и съм жената на Исмаил. С цялото си сърце ви моля да се обединим и да дадем шанс на моя любим човек да се върне отново към живота. Той е на 33-години и е най-слънчевият и позитивен човек, когото познавам. Не само, защото е моята любов. Всеки, който го познава знае, че сърцето му е огромно, а добротата му безкрайна. Днес той наистина има нужда от вашата подкрепа и помощ“. Това споделя Янка Христова, която заедно с близките на 33-годишния Исмаил Ибрям от Бургас се надява на чудо.

Четвърти месец момчето е в кома. Губи съзнание след висока температура на 8 февруари тази година. По спешност е закаран в бургаска болница. Там след направен скенер на главата, лекарите откриват, че има оток на мозъка. Следват две пункции на гръбнака и ядрено магнитен резонанс. Така установяват, че има хидроцефалия. На 14 февруари е направена операция за поставяне на клапа, след което Исмаил изпада в кома. Диагнозата е вирусен енцефалит.

Момче в кома от близо четири месеца има шанс да живее, ако дарим днес

Следващите дни са кошмарни. Постоянни гърчове и лекарите в Бургас не дават шансове той да оцелее, споделя Янка.

На 6 март Исмаил започва да диша самостоятелно и показва силна воля за живот. Дните в реанимация също не са леки за него, инфекциите са ежедневие, а борбата му за живот е всяка секунда. Сега е с поставен дренаж към белите дробове, а жлъчката му е премахната. Въпреки цялото страдание, той успява да стиска с ръка и да плаче, когато чуе гласовете на любимите си хора.

В България няма надежда за него, но професори от турската болница Аcibadem дават надежда.

Затова, моля от сърце, дори да имате най-малката възможност  - да я подарите на Исмаил, за да може той отново да има мечти и да се върне усмивката на лицето му“, пише жената до него.

А ако искате да го направете, кликнете ТУК!