С „Парадокс в кадри“ ви пренасяме в Киев, където по последна информация на украинския президент Володимир Зеленски повече от 600 000 домакинства продължават да са без ток, след като руски атаки доведоха до щети в енергийната инфраструктура на страната.

                                                        Снимка: Getty Images

Парадокс в кадри: За ден ремонтираха улица в Днипро, мишена на руснаците

Споделена в социалните мрежи снимка показва как семейство е включило инхалатор за малката си дъщеричка на бензиностанция в украинската столица, тъй като се нуждае спешно от медицинското устройство.

Обилни снеговалежи се очакват от днес в Киев, като денем и нощем температурите ще падат под нулата, а милиони хора, които все още живеят в украинската столица и в нейните околности, ще останат без електричество и отопление, предава Ройтерс.

Пред „Bild am Sonntag“ кметът на града Виталий Кличко заяви, че „Повече от 3000 души са работили ден и нощ, така че можем да кажем, че почти 98 процента от домовете в града ни са снабдени с централно отопление". В същото време обаче ръководителят на града призна, че една голяма част от гражданите на Киев все още трябва да се справят без електричество.

Парадокс в кадри: Люлка седи празна, децата са в бежански лагер

Междувременно южната украинска Херсонска област бе подложена на руски атака през този уикенд, съобщи днес ръководителят на украинската областна администрация Ярослав Янушевич, цитиран от ДПА.

По негова информация е загинал един човек, а двама са били ранени.

Повечето украински бежанци са напуснали фургоните в Елхово, избрали са Румъния

Голяма част от град Херсон продължава да е без електричество. Властите полагат всички усилия мрежата да възобнови работа. Макар в една от болниците вече да има ток, е възстановено електроснабдяването на едва 5 процента от жителите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм