Pantone се произнесе. Цветът, който ще оформи предстоящата година, е Viva Magenta (нюансирано пурпурночервено), съобщи Darik Business Review.

Глобалният авторитет в областта на цветовете разкрива своя цвят на годината всеки декември.

Неговият избор за 2023 г. е ярък представител на семейството на червените нюанси.

Описван като „нюансиран пурпурен тон“, който балансира топли и студени оттенъци, Viva Magenta е „нетрадиционен нюанс за нетрадиционно време“, посочват от Pantone за CNN.

Живот на ръба: Девет удивителни къщи на скали

„Смел и безстрашен (Viva Magenta) е пулсиращ цвят, чието изобилие насърчава оптимизма и радостта“, добавят от компанията. „Мощно и овластяващо, това е живо червено, което насърчава експериментирането и себеизразяването без задръжки; наелектризиращ, безграничен нюанс.“

Компанията описва цвета още като „дързък, остроумен и включващ всичко“.

Какви са рисковете на късните резервации за празниците и как да ги избегнем?

Изборът на Pantone Color Institute има за цел да отрази най-новите тенденции в различни сектори, включително мода, красота, технологии, дизайн и домашен декор. Той служи и като „пръстен на настроенията“ - с нюанси, избрани да уловят духа на времето.

В годините, характеризиращи се с несигурност, от института често избират цветове, които успокояват или повдигат духа.

Идва ли бъдещето? Мъск тества чипиране на хора до шест месеца

На фона на продължаващата пандемия, Viva Magenta връхва увереност в свят, който се опитва да се изправи отново на крака, според Лори Пресман, вицепрезидент на Pantone Color Institute.

Вдъхновен от природата

Леатрис Ейсман, изпълнителен директор на Pantone Color Institute, казва, че оттенъкът е вдъхновен от естествената червена боя, получавана от малки насекоми, наречени кохинили.

Кои известни личности са най-търсени в Гугъл за 2022?

„Тъй като виртуалните светове стават все по-важна част от нашето ежедневие, ние черпим вдъхновение от природата и това, което е реално“, казва Айземан, добавяйки: „Вкоренена в първичното, Viva Magenta ни свързва отново с оригиналната материя. Призовавайки силите на природата, той стимулира духа ни, помагайки ни да изградим вътрешната си сила."

Pantone е известен със създаването на Pantone Matching System, която се използва за идентифициране и съпоставяне на цветове в индустрии, като печат, графичен дизайн и мода. Той определя цвят на годината всяка година повече от две десетилетия.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм