"Панаир на науките" събра десетки будни деца от осем бургаски училища и множество любознателни младежи.

Събитието се проведе в център "Флора" и е част от дългогодишния проект на Зонта клуб - Бургас "Академия Амелия Еърхарт".

В различни профилирани работилници по химия, физика, роботика и 3D принтиране, можеха да бъдат видени не само интересни демонстрации и опити, но и по вюлнуващ начин, учестниците да се запознаят с иновации. 

Младежите имаха възможност и да получат повече информация за своето бъдещо развитие и как могат да бъдат подпомогнати, чрез национални и международни стипендии от Зонта интернешанъл.

В панаира взеха участие "Планетум", иновативното приложение за стимулиране събирането на боклуци и опазване околната среда "Eco hunt".

Партньори в проекта са "Университет за деца" и Община Бургас. 

А целта на дамите от Зонта клуб - Бургас вече 20 години е децата да бъдат насърчавани към разширяване на интелектуалните възможности и таланти си, в което те устойчиво ги подкрепят. 

"Децата са нашето бъдеще и се гордеем, че бургаските деца участват активно в този толкова необходим проект", сподели президентът на Зонта клуб Бургас Даниела Стоянова.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Бургас Петя Петрова, която беше официален гост на панаира, насърчи учениците да не спират да опитват новости в живота си.