Как будните, знаещи и талантливи млади хора да изявят своите възможности, да ги надградят и разширят – отговор на този въпрос дават от Зонта клуб – Бургас.

„Дамите, членуващи в клуба с 20-годишна история дългосрочно подпомагат със стипендии успешни деца и младежи да разгърнат своя потенциал в различни области на науката и изкуството“, каза в ефира на Дарик президентът на организацията в Бургас, Даниела Стоянова.

Като част от последователната политика на Зонта клуб – Бургас в подкрепа на интелектуалното развитие на децата и младежите е дългогодишният им проект „Академия Амелия Еърхарт“ – посветен на STEM науките.

Преди три години по него стартира за първи път „Панаир на науките“. А тази година, той ще бъде достъпен за всеки един любознателен жител и гост на Бургас. Поредното издание ще се състои на „Флората“ тази събота, 25 февруари при вход свободен.

В събитието на Зонта клуб - Бургас, което ще покаже по атрактивен начин, различни науки и иновации с много експерименти и демонстрации на технологични инсталации, партньори са Община Бургас, „Университет за деца“ и „ЕкоHunt“.

Диана Иванова от Зонта клуб - Бургас, коментира, че целта е учениците от всички възрасти да се вдъхновят да открият и развият талантите си в различни области на STEM науките.

За историята на благородната задача и проектите в подкрепа на непрекъснатото развитие и интелектуален растеж на бъдещите лидери в обществото, чуйте повече от Даниела Стоянова и Диана Иванова от Зонта клуб - Бургас в звуковия файл: