В света на смесените бойни изкуства, едно име винаги звучи на върха - Конър Макгрегър. Той е не просто боец, той е легенда, неговият успех завладява сърцата на милиони хора по целия свят. Но зад славата и феноменалната кариера на Макгрегър се крие историята на момче, което не се е родило със сребърна лъжица в устата.

От водопроводчик до “краля на ринга” - ето как Конър Макгрегър преобърна живота си

Снимка Getty Images: Конър Макгрегър

Историята на Конър Макгрегър

За Конър, детството не бе период на безгрижие и усмивки. Той не е роден в богато семейство. Като дете, често се е сблъсквал с тормоз и насилие от по-големи деца, които са му се подигравали.

Нещата стигнали дотам, че започнал да носи тежък дъмбел в ученическата си чанта и я държал леко отворена, в случай че му потрябва оръжие, за да се защити. 

Макгрегър често е бил преследван от група хулигани. Затова той решава да се занимава с бойни изкуства и започва да тренира в боксов клуб. Въпреки страданията и затрудненията, той решава да превърне болката си в мотивация.

Семейството му се мести в друг град, където той среща Том Игън, и двамата започват да тренират ММА заедно. Тяхната страст към спорта ги вдъхновява да гледат забавени записи на UFC през уикенда, за да усъвършенстват уменията си. Те учат, тренират и мечтаят, но от рано, разбират, че не могат да останат деца за цял живот.

Водопроводчик

Ето защо на 17 години Макгрегър започва да изкарва парите си, като чирак на водопроводчик.

"Това просто не беше за мен. Събуждах се в 5 ч. сутринта и вървях по тъмно, в ледено студено време, докато стигна до магистралата и чаках един човек, когото дори не познавах, за да ме закара до обекта, където работих 12 часа, а след това ме откарваха обратно и се прибрах пеша."

За човек, който прекарва половин ден в ремонтиране на тоалетни, тренировките винаги са били въпрос на "ако", а не на "кога", и Макгрегър осъзнава, че докато тренировките не са рутина, а сянка на желаната от него реалност, той няма да успее. Именно тогава той взима най-важното и безразсъдно решение.

Мечта

На 17 години, Макгрегър решава да направи решаващата стъпка. Той се отказва от "стабилната" си работа на водопроводчик и решава да последва мечтата си.

Така започват неговите тренировки с Джон Кавана, и неговият живот се променя завинаги. Казват, че не е бил с някакъв специален талант, а просто силен характер и огромна вяра в себе си. Именно тези качества продължават да го поддържат през трудните дни.

Любов

В интернет се разпространяват слухове, че Макгрегър е бил бездомник, когато е срещнал жената на мечтите си Дий Девлин и как тя го е прибрала от улицата. Но истина или лъжа, със сигурност Дий винаги е била един от най-важните хора, които стоят зад успеха на иконата на ММА.

С интензивната подкрепа на Дий Девлин, която е майка на неговите деца, Макгрегър преодолява всички препятствия. Тя е тази, която го подкрепя, когато той няма нищо. Тя е тази, която вярва в него, когато светът се съмнява.

"Приятелката ми работеше много усърдно през годините и ме подкрепяше, когато нямах абсолютно нищо. Имах само една мечта, която й разказвах. Това, че мога да я освободя от работа, да ѝ дам всичко, което някога е искала, и да пътувам по света с нея, ме изпълва с гордост. Това ме кара да продължавам", казва той.

Успех

Финансите му обаче не са единственият проблем. Кариерата му в ММА не започва по най-добрия начин. Но след двугодишно отсъствие, той най-накрая се завръща на ринга, като го прави по изключителен начин, като печели осем последователни битки.

До 2023 г. и той е спечелил повече от 20 важни битки, няколко световни титли и многобройни седемцифрени чекове.

Той става, не само човек, който може да удари душата на противника си, но и блестящ предприемач, който притежава брандовете August McGregor и Proper 12 Whiskey и се смята за един от най-високоплатените спортисти в света.

Зад светлината на ринга и славата на титлите се крие история на упорство и борба, с която Конър Макгрегър ни учи, че всеки може да постигне велики неща, ако има вяра в себе си и смелостта да поеме пътя към мечтите си.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм