Германският канцлер Олаф Шолц беше посрещнат бурно при посещението си в източния германски град Нойрупин. Канцлерът обеща нови мерки за справяне с кризата с разходите за живот, но беше освиркан от протестиращите, съобщиха германските медии.

200 000 евро в сейф: Имат ли потенциала да свалят канцлера?

Германският канцлер Олаф Шолц се опитваше да бъде чут, тъй като беше посрещнат с шумни протести, докато говореше на гражданско събрание в източния германски град Нойрупин.

Както крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD), така и социалистическата партия "Левите" призоваха за демонстрации във връзка с нарастващите разходи за живот на фона на спираловидната инфлация.

Прокуратурата на Хамбург отхвърли иск за разследване на Шолц

Шолц говореше в оградена зона на градския площад заедно с член на парламента от собствените си социалдемократи. Гостите, някои от които бяха поканени да зададат въпроси на канцлера, бяха проверени преди влизането им. Сред тях бяха представители на местните комунални служби, Червения кръст, жилищна асоциация и музей.

Около 300 души се бяха събрали извън оградата след призивите на опозиционните партии AfD и Лявата партия - и двете се радват на най-високата си подкрепа в Източна Германия - да демонстрират.

Германия е срещу спирането на визи за руски граждани

Някои от тях размахваха плакати, призоваващи канцлера да подаде оставка, на фона на освирквания и скандирания "предател на народа", "лъжец" и "изчезвай".

Според местния вестник Märkische Oderzeitung аплодисментите на публиката за канцлера са били заглушени от освирквания.

Припомняме, че Шолц заяви, че се намалява данъка върху горивата с цел да се облекчат потребителите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм