В много начални и средни училища в няколко града в Сърбия бяха изпратени електронни съобщения със заплашително съдържание и сигнали за бомби, съобщи Танюг.

В 115 училища в Сърбия са получени сигнали за бомби

След  полицейски проверки е установено, че става дума за фалшиви сигнали в училища в Ниш, Чачак, Горни Милановац и Таково. Три средни училища в Ниш получиха по имейл тази сутрин сигнали за поставени бомби. Екипи на полицията са извършили проверки в училищата и е установено, че сигналите са фалшиви.

Вучич обяви „разоръжаване на Сърбия“

Основната прокуратура в Ниш също е информирана за случая, като той е квалифициран като престъпно деяние за предизвикване на паника и безредици. След проверката учебните занятия в училищата са възобновени.

В полицейското управление в Чачак е съобщено, че на имейл адресите на Машинното и Медицинското училище е пристигнало съобщение за поставена бомба. Веднага след сигнала полицията е пристигнала на терена, извършени са проверки и е установено, че това също са фалшиви сигнали.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм