Допълно 8500 обучени полицаи ще се включат в контрола на МВР за пътна безопасност. Това обяви пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който участва в откриването на нов Център за административно обслужване на български граждани в София. Демерджиев обясни, че от МВР са изготвили пакет с 13 мерки по линия на пътната безопасност с цел намаляване на катастрофите.

По отношение на инцидента с преобърналия се снощи сръбски автобус на автомагистрала „Такия“, министърът уточни, че основната версия е човешка грешка. По думите му със специален ескорт, организиран от МВР и здравното министерство, до Сърбия ще бъдат извозени първо малолетните и непълнолетните деца, а когато приключат процесуално-следствените действия, транспорт ще бъде организиран и за пълнолетните.

Прокуратурата разследва катастрофата на „Тракия“

Министерството на вътрешните работи е подготвило пакет с 13 мерки по линия на пътната безопасност, обяви служебният силов министър Иван Демерджиев.

Човешка грешка е основната версия за катастрофата със сръбския автобус на автомагистрала „Тракия“, която стана снощи край Стара Загора, посочи министър Демерджиев.

Демерджиев обясни, че със специален ескорт първо до Сърбия ще бъдат извозени децата до 18-годишна възраст.

Демерджиев отбеляза, че и този инцидент, предходният от Велико Търново, се дължат не на бездействие на полицията или пътни условия, а на човешки грешки.

За убийството на швейцарския бизнесмен, който беше намерен в дома му във вилното селище „Делта Хил“ край Перник, Демерджиев коментира, че за МВР е ясен механизмът на извършването на престъплението, както и съпричастните хора и физическият убиец.

Прокуратурата: По реда на НПК към момента няма задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Иван Демерджиев участва в откриването на нов Център за административно обслужване на български граждани в София. Той увери, че МВР ще се стреми да създава организация, така че да не се получават огромни опашки.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм