Все още няма задържано лице по реда на НПК за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, тъй като от доказателствата, събрани до момента, не се установява по категоричен начин съпричастие на което и да било конкретно лице. Затова няма повдигнати обвинения и няма задържани лица, заяви на брифинг говорителката на Окръжна прокуратура в Перник Албена Стоилова. 

По-рано днес се появи информация, че има задържан, но директорът на Областната дирекция на полицията - Перник Павел Млеканов отказа да коментира, за да не опорочи разследването. 68-годишният швейцарски бизнесмен беше открит мъртъв в дома си в четвъртък във вилно селище край пернишкото село Кладница. 

Демерджиев: Тялото на швейцарския бизнесмен е било преместено от мястото, където е бил убит

Засега не е ясно с какво оръжие е убит швейцарският бизнесмен. Към момента няма доказателства тялото да е било преместено след убийството, каквато информация беше разгласена по-рано. В качеството на свидетели са разпитати 5 – 6 лица, обясни Албена Стоилова.

Съдебно-медицинска експертиза ще помогне за изясняване на причините за смъртта, назначена е и комплексна ДНК и химическа експертиза, но не е ясно кога ще са готови. При първоначалния оглед не е имало видими следи от насилие. Работи се по всички версии, каза още Албена Стоилова. Тя отказа да уточни, кои са основните, защото съобщаването им сега би могло да попречи на разследването.

На брифинга присъства и директорът на ОДМВР-Перник Павел Млеканов, който не пожела да каже дали има задържани лица за 24 часа по закона за МВР с аргумента, че каквото и да каже в момента, може да навреди на разследването.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм