Баща сподели, че е можел да говори и мисли само на френски, след като е получил припадък, предизвикан от мозъчен тумор, пише "DailyMail". Маркъс Джоунс от Файф започнал да изпитват главоболие през септември миналата година, малко след раждането на сина му Финик.

Благотворителна изложба базар събира средства в помощ на онкоболните

Първоначално му била поставена диагноза епилепсия, но скенерът разкрил тумор на тилния му лоб. Страничните ефекти включват проблеми със зрението, загуба на памет и мозъчна мъгла. 

По време на един пристъп той загубил способността да говори английски. 

24-годишният Джоунс каза:

Беше ужасяващо, виждах приятелката си и се опитвах да й кажа, че ще припадна от болка, но можех да мисля и говоря само на френски. Продължи само няколко минути, но аз мислех свободно и разбрах, че е френски, след което веднага се върнах към английския.

Болниците за онкологични заболявания се увеличават

Джоунс ще отстрани тумора, но рискува да загуби зрението си.

Той обясни:

„Ще бъде доста трудно да се премахне, защото е с нисък клас, което означава, че туморът изглежда като здрава мозъчна тъкан. Хирургът ми каза, че е уверен, че може да извади поне 70 процента, но има част от него, която се намира в гънките на мозъка, за която той не е толкова уверен. Ако успее да измъкне всичко, шансовете за оцеляване са около 90 процента"

„Звучи налудничаво, но исках да съм буден за процедурата, за да мога да му кажа дали имам проблеми със зрението си“, добави той.

С фитнес и арт-терапия „Рестарт“ ще помага за възстановяването на онкоболните

Бившият ръководител на екипа в дома за грижи добави, че ако не беше 14-месечният Финик, той може би не би избрал операцията.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм